Tillagning
Yan Foods
Yans dumplings

Hur lagar man dumplings?

 

Det finns lika många sätt att äta dumplings som det finns människor i Kina. Här är våra sätt att tillaga dumplings:

 

Steka

 

1. Häll 1 msk matolja i en stekpanna. Lägg i de frysta dumplingsen och häll över ½ dl vatten. Lägg på ett lock.

2. Hetta upp på dryg medelvärme tills vattnet nästan ångat bort. Vänd dumplingsen för att få en fin gyllenbrun färg på andra sidan.

3. Servera dumplingsen med dippsås (t.ex.sojasås, kinesisk vinäger, osv som man önskar).

4. Fördelen med att steka är att dumplingsen blir krispiga och få en fin gyllenbrun färg.

 

Ångkoka

 

1. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg blad av sallad/kål eller bakplåtpapper i botten av en ångkorg/ånginsats för att dumplingsen inte ska fastna. Lägg de frysta dumplingsen på salladsbladen/bakplåtpappret.

2. När vattnet kokar placerar du ångkorgen/ånginsatsen med lock ovanpå. Låt ånga i ca 10 min.

3. Servera dumplingsen med dippsås (t.ex. sojasås, kinesisk vinäger, osv som man önskar).

4. Fördelen med att ånga är att alla smaker och vitaminer bibehålls.

 

 

Yan Foods HB | Telefon: 0550-13633 | Mobil: 076-271-5712 | E-post: info@yanfoods.se | Hemsida: yanfoods.se

© 2017 Yan Foods Handelsbolag